Νέα ιστοσελίδα

Μεταβείτε στη νέα μας ιστοσελίδα

nea ist

κλικ στην εικόνα

imageslogo

bima mathiton 2

23.05.17

Συμμετοχή σε μουσειακό πρόγραμμα του Ιστορικού Μουσείου

20170522-0019

 

 Επίσκεψη 1η

  Την Παρασκευή 31 Μαρτίου η τάξη μας, η Β΄ Γυμνασίου, έκανε ένα διάλειμμα από το σχολικό πρόγραμμα και πραγματοποίησε μια εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, με συνοδούς τους Φιλόλογούς μας Καλόγερο Γεώργιο και Πανώτα Δήμητρα. Εκεί, πήραμε μέρος σε ένα πρόγραμμα για την ιστορία της πόλης μας, για τις συνέπειες ενός πολέμου και μιας γενοκτονίας.

20170522-0003

   Το πρόγραμμα αυτό δεν ήταν καθόλου βαρετό, γιατί δόθηκε στον καθένα μας ένα θέμα κι εμείς έπρεπε να βρούμε πληροφορίες στους χώρους του μουσείου και να τις παρουσιάσουμε στους συμμαθητές μας. Λίγο πριν ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα αυτό μας ζητήθηκε να αποτυπώσουμε στο χαρτί όλα όσα από το πρόγραμμα και όλα όσα μας έκανε να αισθανθούμε.

  Ήταν, οπωσδήποτε, μία πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη, διαφορετική από όσες έχουμε συνηθίσει σε ένα μουσείο.

  Κείμενο: Τερζίδου Ευστρατία, Β2 (σχολ. έτος 2016-2017)

 

 Επίσκεψη 2η

                20170522-0008     20170522-0011

  Μετά την πρώτη επίσκεψη της Β΄ Γυμνασίου στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και σε συνέχεια της συνεργασίας του Γυμνασίου Άνθειας με το Μουσείο και την κυρία Αγνή Καραγιάννη, Ιστορικό-Αρχαιολόγο και Θεωρητικό Θεάτρου, ακολούθησε η δεύτερη επίσκεψη της Β΄ Γυμνασίου στο Ιστορικό Μουσείο, στις 22 Μαΐου, με συνοδούς καθηγητές τους Φιλόλογους Καλόγερο Γεώργιο και Δημητριάδη Δημήτριο.

               20170522-0017     20170522-0020

20170522-0022

  Οι μαθητές παρακολούθησαν ένα βιωματικό διερευνητικό εργαστήριο με θέμα τις ανείπωτες ιστορίες μέσα από τα μουσειακά εκθέματα. Με τη βοήθεια του θεατρολόγου και ηθοποιού κυρίου Φοίβου Μαρκαντώνη οι μαθητές κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε θεατρικά δρώμενα, να σκεφτούν όπως οι ήρωες των ιστοριών, να αναρωτηθούν για τα συναισθήματα που γεννούν ο πόλεμος, η προσφυγιά και η αλλαγή της μοίρας των ανθρώπων. Κλήθηκαν να έρθουν στη θέση ηρώων μυθικών από την Ιλιάδα, που διδάχθηκαν φέτος, ηρώων όπως ο Πάρης, που εξαιτίας του η Τροία γνώρισε τον όλεθρο, να αναρωτηθούν για τα συναισθήματα της Ανδρομάχης, που έφτασε στην έσχατη οδύνη, να πάρουν το παιδί από την αγκαλιά της, για να το ρίξουν από τα τείχη της Τροίας. Οι μαθητές συμμετείχαν νοερά και υποδύθηκαν ρόλους που αφορούν και πρόσωπα πραγματικά, όπως τον ρόλο μιας κοπέλας που άλλαξε η μοίρα και η ζωή της μετά την ανταλλαγή πληθυσμών το 1923 και βρέθηκε πρόσφυγας στην Αλεξανδρούπολη έχοντας χάσει τα πάντα.

thrakinet moyseioΡεπορτάζ ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ (κλικ στην εικόνα)

 

  Οι μαθητές μας, με την καθοδήγηση και την εμψύχωση της κυρίας Καραγιάννη και του, εξαιρετικού στην ερμηνεία του, κυρίου Μαρκαντώνη, ανταποκρίθηκαν θετικά στο βιωματικό εργαστήριο, γνώρισαν πτυχές των μύθων και της ιστορίας, ένιωσαν συναισθήματα μάλλον πρωτόγνωρα γι? αυτούς και ανανέωσαν το ραντεβού τους με την κυρία Καραγιάννη για την επόμενη σχολική χρονιά, με αφορμή την ?Ελένη? του Ευριπίδη, που θα διδαχθούν όταν θα είναι πλέον στη Γ΄ τάξη.

Κείμενο: Δημητριάδης Δημήτριος, (Φιλόλογος)

kali sxoliki xronia

ekpaideytiko yliko

dimodiografiki omada

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ

ta video mas

facebook 3

biblioepiskepton

Λίγο σκάκι;

skaki

ksenagisi

Ξενάγηση στην ιστοσελίδα

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

  • Ελληνικός πολιτισμός. Σχολιασμός-ασκήσεις στα φιλολογικά μαθήματα
  • Ασφάλεια στο διαδίκτυο
  • Νεοελληνική Λογοτεχνία
  • Η εφημερίδα μας, 2011-2012
  • Ανέκδοτα
  • Κείμενα όλων των ειδών
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Άνθειας-Αρίστεινου "Σπάρτακος"
  • Ηλεκτρονικά λεξικά

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

     european soccer European Soccer

      tennis grand slam Tennis Grand Slam

 basketball jam Basketball Jam

free running Free Running

pizza hot Pizza Hot

Rat Fishing Rat Fishing

Rubble Trouble Ruble Trouble

bow master Bow Master

crashdown Crashdown

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΣ στο Google maps

ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ;

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΘΑ ΗΜΟΥΝ ...

... ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ, ΑΝ ΕΙΧΑ ...