Νέα ιστοσελίδα

Μεταβείτε στη νέα μας ιστοσελίδα

nea ist

κλικ στην εικόνα

imageslogo

bima mathiton 2

Σκοπός της ιστοσελίδας

skopos istoselidas

Η ιστοσελίδα του Γυμνασίου μας δημιουργήθηκε το σχολικό έτος 2012-2013 στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος "Κατασκευή, οργάνωση και ενημέρωση ιστοσελίδας Γυμνασίου Άνθειας" και απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που θέλουν να γνωρίσουν το Γυμνάσιο της Άνθειας. Μετά από απουσία ενός έτους, κατά το οποίο δεν κατέστη δυνατή η ενημέρωση της ιστοσελίδας, επανερχόμαστε δυναμικά από τον Σεπτέμβριο του 2014, και συνεχίζουμε έκτοτε, πάλι στο πλαίσιο σχολικού προγράμματος, της Δημοσιογραφικής μας Ομάδας, καθώς πιστεύουμε πως η ενημέρωση μίας ιστοσελίδας σχολικής πρέπει να γίνεται πρωτίστως από τους ίδιους τους μαθητές. Το τελευταίο αυτό πιστεύουμε πως το έχουμε καταφέρει, το σύνολο σχεδόν των άρθρων είναι γραμμένο από τους μαθητές μας.

(Κατά το σχολικό έτος 2020-2021 η Δημοσιογραφική Ομάδα άφησε τις πένες της στο θρανίο, αφού οι δραστηριότητες του σχολείου είναι εκ των πραγμάτων, λόγω του covid-19, περιορισμένες και είναι και δύσκολο να πραγματοποιηθούν οι εκπαιδευτικές επισκέψεις, που μας έδιναν την ευκαιρία όλα τα προηγούμενα χρόνια να πάρουμε και συνεντεύξεις. Θα βρούμε, πιστεύουμε, όμως τον τρόπο, ίσως και κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, να επανέλθουμε δριμύτεροι!)

Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας μπορεί να πληροφορηθεί για το πού βρίσκεται το Γυμνάσιό μας, ποιος είναι ο τόπος μας, να δει φωτογραφίες του σχολείου μας και των υποδομών του, να αντλήσει εκπαιδευτικό υλικό και, φυσικά, να ενημερωθεί για τις δραστηριότητες του σχολείου και των μαθητών μας. Δίνουμε, επίσης, τη δυνατότητα στον επισκέπτη να επικοινωνήσει μαζί μας και να μας πει τη γνώμη του είτε γράφοντας στο βιβλίο επισκεπτών είτε με ένα σχόλιό του στο τέλος κάποιου άρθρου.

Πιστεύουμε, όμως, πως δεν αρκούν τα παραπάνω. Ο ρόλος μίας σχολικής ιστοσελίδας δεν πρέπει να περιορίζεται στην ενημέρωση και τις πληροφορίες για το σχολείο. Η ίδια η ιστοσελίδα πρέπει να επιτελεί και ρόλο παιδευτικό, να οδηγεί σε χρήσιμες και ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες τον επισκέπτη, είτε αυτός είναι μαθητής είτε γονιός είτε εκπαιδευτικός, να τον παροτρύνει στην ανάγνωση βιβλίων, να προτείνει τη μάθηση μέσω διαδικτύου. Στον χαώδη κόσμο του διαδικτύου, αν δεν αναλάβει αυτόν τον ρόλο μια σχολική ιστοσελίδα, τότε ποιος;

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση!

Ο υπεύθυνος καθηγητής-διαχειριστής: Δημητριάδης Δημήτριος (Φιλόλογος)

 

 

Υ.Γ. Στις φωτογραφίες, για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, τα πρόσωπα των παιδιών είτε έχουν υποστεί επεξεργασία (θόλωση) είτε δε διακρίνονται λόγω της απόστασης.

Το ίδιο ισχύει και για τα βίντεο. Τα βίντεο που τα παιδιά με συναίνεσή τους έχουν μιλήσει σε τοπικά Μ.Μ.Ε. δεν έχουν αναρτηθεί αυτόνομα, αλλά αποτελούν ενσωμάτωση από τις αντίστοιχες ιστοσελίδες.

Στις εργασίες των μαθητών αναφέρονται τα ονόματά τους, χωρίς αυτά να συνδέονται με φωτογραφίες και πρόσωπα.

 

 

kali sxoliki xronia

ekpaideytiko yliko

dimodiografiki omada

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ

ta video mas

facebook 3

biblioepiskepton

Λίγο σκάκι;

skaki

ksenagisi

Ξενάγηση στην ιστοσελίδα

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

  • Ελληνικός πολιτισμός. Σχολιασμός-ασκήσεις στα φιλολογικά μαθήματα
  • Ασφάλεια στο διαδίκτυο
  • Νεοελληνική Λογοτεχνία
  • Η εφημερίδα μας, 2011-2012
  • Ανέκδοτα
  • Κείμενα όλων των ειδών
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Άνθειας-Αρίστεινου "Σπάρτακος"
  • Ηλεκτρονικά λεξικά

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

     european soccer European Soccer

      tennis grand slam Tennis Grand Slam

 basketball jam Basketball Jam

free running Free Running

pizza hot Pizza Hot

Rat Fishing Rat Fishing

Rubble Trouble Ruble Trouble

bow master Bow Master

crashdown Crashdown

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΣ στο Google maps

ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ;

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΘΑ ΗΜΟΥΝ ...

... ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ, ΑΝ ΕΙΧΑ ...