Νέα ιστοσελίδα

Μεταβείτε στη νέα μας ιστοσελίδα

nea ist

κλικ στην εικόνα

imageslogo

bima mathiton 2

22.12.17

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση 2017

PC220078

   Η Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017, τελευταία ημέρα του σχολείου πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, ήταν μία ημέρα αφιερωμένη στα Χριστούγεννα και στα χριστουγεννιάτικα έθιμα του τόπου μας.

PC220044

  Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα ξεκίνησε με την προβολή της ταινίας “Α Christmas carol (Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία)”, βασισμένη στο αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς “Χριστουγεννιάτικη ιστορία”. Το μήνυμα της ιστορίας πάντα διαχρονικό: μόνο η αγάπη φέρνει την ευτυχία.

          PC220047     PC220048

PC220051

  Στη συνέχεια οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου παρουσίασαν το θρακιώτικο έθιμο “Μπαμπούσιαρος”. Σύμφωνα με το έθιμο ο Μπαμπούσιαρος με μια νεροκολοκύθα στο κεφάλι και με μια ομάδα παλικαριών του χωριού γυρνάει τους δρόμους και τα σπίτια του χωριού και τρομάζει τον κόσμο. Μέσα στην ομάδα είναι και η νύφη του Μπαμπούσιαρου, την οποία κάποιοι επιχειρούν να την κλέψουν. Το δρώμενο αυτό αναβίωσε στον χώρο του σχολείου με ιδιαίτερη επιτυχία και με κέφι από τους μαθητές που συμμετείχαν.

          PC220077     PC220081

PC220082

  Μαθητές και των τριών τάξεων τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα της Θράκης στους δρόμους της Άνθειας και επισκέφθηκαν και το Δημοτικό του χωριού. Τα κάλαντα και οι μουσικές από το ακορντεόν και το τουμπελέκι έδωσαν εορταστικό τόνο στην Άνθεια, καθώς οι μαθητές έκαναν με το τραγούδι τους αισθητή την παρουσία τους στους κεντρικούς δρόμους του χωριού. Η ίδια ομάδα μαθητών επέστρεψε στο σχολείο και έψαλε τα κάλαντα σε όλους.

    PC220063     PC220064

     PC220069     PC220075

  Μετά τα κάλαντα ακολούθησαν πρώτα οι παραδοσιακοί χοροί, στους οποίους συμμετείχαν όλοι μαθητές του σχολείου, και σειρά έπειτα πήρε ο μοντέρνος χορός από μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου. Στο τέλος της γιορτής τα αγόρια της Γ΄ τάξης επεφύλασσαν μία έκπληξη εκτός προγράμματος. Είχαν ετοιμάσει και αυτοί μία μοντέρνα χορογραφία που ξεσήκωσε όλους τους μαθητές.

    PC220098     PC220102

    PC220110     PC220111

  Ήταν μία ημέρα στην οποία κυριάρχησε η νεανική ζωντάνια των μαθητών, που έδειξαν πόσο κοντά συνεχίζουν να είναι στα έθιμα και τις παραδόσεις μας και ότι μπορούν με επιτυχία να συνδυάζουν το παλιό με το καινούργιο.

Για να δείτε την εκδήλωση στο youtube, κλικ εδώ.

        

   Μέσα στη γιορτινή αυτή ατμόσφαιρα και με ευχές για καλά Χριστούγεννα, καλή χρονιά, αγάπη και υγεία έκλεισε η τελευταία σχολική ημέρα για το έτος 2017.

kali sxoliki xronia

ekpaideytiko yliko

dimodiografiki omada

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ

ta video mas

facebook 3

biblioepiskepton

Λίγο σκάκι;

skaki

ksenagisi

Ξενάγηση στην ιστοσελίδα

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

  • Ελληνικός πολιτισμός. Σχολιασμός-ασκήσεις στα φιλολογικά μαθήματα
  • Ασφάλεια στο διαδίκτυο
  • Νεοελληνική Λογοτεχνία
  • Η εφημερίδα μας, 2011-2012
  • Ανέκδοτα
  • Κείμενα όλων των ειδών
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Άνθειας-Αρίστεινου "Σπάρτακος"
  • Ηλεκτρονικά λεξικά

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

     european soccer European Soccer

      tennis grand slam Tennis Grand Slam

 basketball jam Basketball Jam

free running Free Running

pizza hot Pizza Hot

Rat Fishing Rat Fishing

Rubble Trouble Ruble Trouble

bow master Bow Master

crashdown Crashdown

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΣ στο Google maps

ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ;

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΘΑ ΗΜΟΥΝ ...

... ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ, ΑΝ ΕΙΧΑ ...