Νέα ιστοσελίδα

Μεταβείτε στη νέα μας ιστοσελίδα

nea ist

κλικ στην εικόνα

imageslogo

bima mathiton 2

14.01.15

Η κατανόηση του ανθρώπινου πόνου!

asking strangers for food 

Κάποιοι μαθητές της δημοσιογραφικής ομάδας ανακάλυψαν ένα ενδιαφέρον βίντεο στο διαδίκτυο.

Το βίντεο αυτό (το βλέπετε παρακάτω) παρουσιάστηκε και στα υπόλοιπα μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας.

Στα άρθρα που ακολουθούν οι μαθητές μάς εξηγούν γιατί το συγκεκριμένο βίντεο τους συγκίνησε!

Δείτε και τη γελοιογραφία στο τέλος των άρθρων!

 

 

Η κατανόηση του ανθρώπινου πόνου! (1)

Το κοινωνικό πείραμα που είδα έχει δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση ένας νεαρός ευγενικός, καθαρός και καλοντυμένος πλησιάζει τρία διαφορετικά άτομα σε διαδοχικά διαφορετικά σημεία κάποιου δρόμου. Τα άτομα αυτά κάθονται έξω από καταστήματα που πουλάνε γρήγορο φαγητό και τρώνε αυτό που έχουν αγοράσει. Είναι άτομα που δεν έχουν δυσκολία να αγοράσουν κάτι να φάνε. Αυτό βέβαιο δεν μας βοηθάει να πούμε σίγουρα ποια είναι η οικονομική τους κατάσταση, αλλά σίγουρα δεν είναι άστεγοι. Κανένα από αυτά τα άτομα δεν θέλησε να προσφέρει φαγητό στον πεινασμένο νεαρό.

Στη δεύτερη φάση δύο άλλα άτομα, μέλη του πειράματος πλησιάζουνε έναν άστεγο, ο οποίος είναι καθισμένος στο πεζοδρόμιο και κρατάει ένα χάρτινο ποτηράκι για να μαζέψει λίγα ψιλά από τους περαστικούς. Οι δύο νεαροί του πρόσφεραν ένα χάρτινο κουτί με κομμάτια πίτσας που υποτίθεται ότι τους περίσσεψαν. Εκείνος τα δέχεται και τους ευχαριστεί.

Σε λίγο τον πλησιάζει ένας νεαρός του πειράματος και του ζητάει ένα κομμάτι, γιατί πεινάει. Ο άστεγος δε διστάζει καθόλου και του προσφέρει το κομμάτι. Κάθονται για λίγο παρέα και τρώνε. Ο νεαρός σε κάποια στιγμή σηκώνεται, ευχαριστεί τον άστεγο και βγάζει το πορτοφόλι του και βάζει στο χάρτινο ποτηράκasking strangers for food 3ι αρκετά χαρτονομίσματα. Ο άστεγος ξαφνιασμένος αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί και αρχίζει να κλαίει.

Το συμπέρασμα είναι ότι αν κάποιος δεν έχει δοκιμάσει την πείνα, τη δυσκολία και τις κακουχίες δεν μπορεί να καταλάβει και να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Επίσης βλέπουμε πόσο σκληρή έγινε η κοινωνία μας και πόσο εγωιστές έχουμε γίνει σε σημείο που να μη μας συγκινεί καθόλου η δυσκολία του άλλου.

Ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να βοηθήσει, ανάλογα με τις δυνατότητές που έχει και ο ίδιος, λίγο ή πολύ κάποιον συνάνθρωπό του που αντιμετωπίζει δυσκολίες. Μ? αυτόν τον τρόπο δε θα λυθούν τα προβλήματα των ανθρώπων με οικονομικές δυσκολίες· απλώς έστω και στιγμιαία τους ανακουφίζουμε και τους προσφέρουμε μια ελάχιστη ανθρώπινη ζεστασιά.

  Κείμενο: Γεωργίου Χαρά, Β1 (σχολ. έτος 2014-2015)

 

asking strangers for food 4                        asking strangers for food 2

 

Η κατανόηση του ανθρώπινου πόνου! (2) 

Μια παρέα αποφάσισε να φτιάξει ένα βίντεο θέλοντας να στείλει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα. Αρχικά τοποθετώντας κρυφές κάμερες ένα τύπος ζητούσε από όσους συναντούσε στον δρόμο να του δώσουν λίγο από το φαγητό τους λέγοντας τους ότι πεινάει πολύ. Δυστυχώς η απάντηση όλων ήταν αρνητική. Μετά από λίγες ώρες οι δύο από αυτούς πρόσφεραν σε έναν άστεγο μια ολόκληρη πίτσα και αυτός φυσικά την πήρε γεμάτος χαρά και ευτυχία που θα είχε επιτέλους κάτι να φάει.

Ύστερα από λίγο ο τρίτος από την παρέα πηγαίνει στον ίδιο ζητιάνο και του ζητά ένα κομμάτι από την πίτσα του παριστάνοντας τον άστεγο και ο ζητιάνος μοιράστηκε την πίτσα μαζί του με πολύ προθυμία. Αμέσως το τρίτο μέλος της ομάδας βλέποντας αυτή τη γενναιόδωρη πράξη του άστεγου του φανερώθηκε κατευθείαν δίνοντας του επιπλέον και ένα ποσό χρημάτων ως ανταμοιβή. Τότε αυτός συγκινείται και αρχίζει να κλαίει.

Το μήνυμα που θέλησε να δώσει η παρέα είναι πως όποιος δίνει παίρνει περισσότερα. Η ανθρωπιά μπορεί να ανταμειφθεί. Επίσης, βλέπουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν στοιχεία ανθρωπιάς σαν αυτόν στο βίντεο, ο οποίος, αν και άστεγος, μοιράζεται το φαγητό του, σε αντίθεση με όσους ζούνε μια ζωή καλή και αδυνατούν να αισθανθούν τον ανθρώπινο πόνο του διπλανού τους.

 Κείμενο: Κασίδου Μαρία, Β1 (σχολ. έτος 2014-2015)

Στέλλιου Άννα, Β2 (σχολ. έτος 2014-2015)

 

Τα ψάρια στην παρακάτω γελοιογραφία δε γνωρίζουν την έννοια της αλληλεγγύης!Εμείς;

asking strangers for food 5

 

 

 

 

 

 

kali sxoliki xronia

ekpaideytiko yliko

dimodiografiki omada

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ

ta video mas

facebook 3

biblioepiskepton

Λίγο σκάκι;

skaki

ksenagisi

Ξενάγηση στην ιστοσελίδα

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

  • Ελληνικός πολιτισμός. Σχολιασμός-ασκήσεις στα φιλολογικά μαθήματα
  • Ασφάλεια στο διαδίκτυο
  • Νεοελληνική Λογοτεχνία
  • Η εφημερίδα μας, 2011-2012
  • Ανέκδοτα
  • Κείμενα όλων των ειδών
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Άνθειας-Αρίστεινου "Σπάρτακος"
  • Ηλεκτρονικά λεξικά

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

     european soccer European Soccer

      tennis grand slam Tennis Grand Slam

 basketball jam Basketball Jam

free running Free Running

pizza hot Pizza Hot

Rat Fishing Rat Fishing

Rubble Trouble Ruble Trouble

bow master Bow Master

crashdown Crashdown

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΣ στο Google maps

ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ;

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΘΑ ΗΜΟΥΝ ...

... ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ, ΑΝ ΕΙΧΑ ...